Костић први стрелац Зоне Исток

У минулом фудбалском шампионату Зоне Исток најбољи стрелац је Никола Костић, нападач Моравице. Од 30 првенствених утакмица, Костић је боје зонаша из Суботинца бранио на 28 мечева и постигао 21 погодак. Највише голова, чак четири, дао је на утакмици против Шарбановца.

Kostić Поред непогрешивог осећаја за гол, Костића красе и многе друге особине: одличан дриблинг, прецизно додавање, завидна техника, велика упорност…

‒ Фудбал је, наравно, колективна игра и без добрих саиграча, нема ни добрих резултата. Сматрам да клуб у коме сам тренутно има најбоље играче у Зони Исток и управо су ми они у великој мери помогли да дођем до титуле најбољег стрелца.

– Може се рећи да има лепих, али и важних, односно одлучујућих голова. Шта је веће задовољство: леп гол или погодак који је одлучио утакмицу?

– И једно и друго имају своје дражи. Ипак, мислим да је боље дати одлучујући гол, јер ми се чини да лепих голова има доста, а одлучујући поготци решавају неку утакмицу или доносе неке важне бодове или победе.

Никола Костић се фудбалом бави пуне две деценије. Осим Моравице, до сада је играо за Буковик из Ражња, алексиначки Напредак и Рудар Алпос са Алексиначког Рудника, а од пре извесног времена је тренер омладинске селекције ОФК „Напредак 1929” из Алексинца.

Љубисављевић трећи

Други на листи стрелаца Зоне Исток је Марко Коларевић (Буковик, Ражањ) са 18 голова, а на треће место са 17 погодака пласирали су се: Андрија Љубисављевић (Рудар Алпос, Алексиначки Рудник), Марко Митић (Заплањац, Гаџин Хан) и Алекса Вујадиновић (Хајдук Вељко, Неготин).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =