Катастрофа након невремена, ванредна ситуација у 11 села

Након ноћашњих обилних падавина у туријском делу наше општине, које су достигле чак и ниво од преко 100 литара по квадрату, бујични потоци и река Турија изазвали су велику штету на путној инфраструктури и стамбеним објектима. Поплављене куће, срушени мостови, наноси и одрони на путу изазвали су хитну седницу Штаба за ванредне ситуације општине на којој је одлучено да се у једанаест алексиначких села прогласи ванредна ситуација. Реч је о Копривници, Лоћики, Малом Дреновцу, Врћеновици, Шурићу, Чести, Чукуровцу, Кулини, Љуптену, Породину и Вукањи.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

 

‒ Толиких година сам се разних ванредних ситуација нагледао приликом изливања Јужне Мораве, али овако нешто нисам видео, нарочито у Врћеновици и Копривници, које можемо дефинисати као епицентар садашњих дешавања – рекао је Ненад Станковић, председник општине и Штаба за ванредне ситуације, који је јутрос обишао поплављена подручја.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

 

Пут до Копривнице фактички је одсечен, а екипе Предузећа за путеве данас ће покушати да машинама врате воду у поток. Процене су да ће након ове штете морати да се граде потпуно нове саобраћајнице, бар у дужини од једног километра.

Мост на Турији у селу Породин једним делом је потпуно уништен и тренутно се држи само на једној страни.

Poplava Poplava

 

 

 

 

 

У Врћеновици и Копривници прекинуто је водоснабдевање услед оштећења водоводних цеви. У току дана у ова два насеља јавна предузећа доставиће грађанима балоне са пијаћом и цистерне са техничком водом.

Poplava

 

На путевима од Лоћике до Вукање има много наноса и одрона и сва расположива механизација Предузећа за путеве је на терену, а у санирању штете учествује и Предузеће за путеве Ниш.

Штете ће бити накнадно утврђене, а процене су да ће се у појединим местима санирати читавог лета.

Штаб за ванредне ситуације наредну седницу заказао је за понедељак.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =