Када ће прво возило прећи преко новог житковачког моста

Радови на изградњи моста код Житковачке баре одвијају се са малим кашњењем, али је квалитет радова на високом нивоу и то су потврдиле досадашње контроле. Данас у јутарњим сатима због уређења приступа мосту са житковачке стране возила су наизменично пропуштана у једном смеру преко помоћног прелаза.

‒ Имали смо стручну контролу тима из Европске уније која је досадашње изведене радове оценила као изузетно квалитетне. Након ултарзвучног снимања и анализе остале документације сви постављени шипови су по њиховом мишљењу екстра А квалитета – каже Живадин Лазаревић, шеф градилишта.

Most

Овакви налази стручних тела отклањају поједине сумње и гласине нестручних људи који су ширили дезинформације о тоњењу стубова и мистичном дну баре. Оно што би више требало да нас брине то је екологија. Људи из Европске уније, према речима нашег саговорника, имали су примедбе на наше понашање према животној средини, јер данима поред самог градилишта стоје не баш уредни контејнери за одлагање отпада. А да не говоримо о квалитету воде у бари и смраду који највероватније настаје због канализације.

Према информацијама до којих смо дошли за десет до 15 дана мост ће бити спреман за саобраћај. Наиме, како каже Лазић, након постављања првог слоја асфалта мост ће моћи да се користи.
Изградњу новог моста на Житковачкој бари финансира Европска унија, а вредност радова процењена је на око 350 хиљада долара. Заступник финансијера је УНОПС – Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, а извођач радова конзорцијум фирми Компресор инг из Ваљева и Баувесен д.о.о. из Лазаревца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − two =