dom zdravlja

Има још вакцина против грипа

Према неким најавама, појава грипа се очекује крајем године, али би, по мишљењу здравствених радника, грађани требало да се вакцинишу током октобра и новембра, како би се створио имунитет. Вакцинација у алексиначком Дому здравља почела је 6. октобра и до сада је утрошено 850 вакцина од 1000, колико је ова здравствена установа требовала.

dr RodoljubZivadinovic
др Родољуб Живадиновић

То је реална количина која одговара интересовању грађана, јер раније смо наручивали 1500 и 2000 али није било интересовања. У сваком случају, спадамо у општине у којима је одзив на вакцинацију веома добар ‒ каже директор Дома здравља, доктор Родољуб Живадиновић.

Према његовим речима, у претходном периоду било је обољења сличних грипу. Код деце су се јављали стомачни вируси и друге вирусне инфекције што је довело до гужви на педијатрији. Вирусне инфекције како наводи др Живадиновић, преузимају примат над бактеријским, тако да ће дефинитивно све више бити проблема са вирусима.

Што се самог грипа тиче, на време смо кренули са вакцинисањем и сви они који су се вакцинисали могу да се надају да ће и бити заштићени од грипа ‒ наводи Живадиновић и апелује на осетљиву популацију, пре свега на хроничне болеснике код којих грип може да изазове и теже проблеме да, уколико се нису вакцинисали, то учине у наредном периоду.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + six =