Čedomir Rakić i Miloš Milošević

Значај сигурносног појаса у вожњи

Савет за безбедност саобраћаја општине Алексинац из године у годину спроводи акције које за циљ имају пружање адекватног саобраћајног знања и васпитања за безбедно учешће у саобраћају, пре свега најмлађима, јер подаци говоре да су управо деца најрањивији учесници у саобраћају.

bezbednost u saobraćaju Важност везивања сигурносног појаса у вожњи била је тема данашње акције која је организована за ученике Техничке школе и Гимназије. Након предавања које је одржао професор Душан Радосављевић из Високе техничке школе у Нишу, ученици су били у прилици да се на симулатору чеоног судара при брзини од 12 километара на сат, увере у значај сигурносног појаса. На показној вежби, поред ђака, учествовали су и чланови Савета за безбедност саобраћаја у општини.

Саобраћај је жива ствар, жива материја и на њој мора стално да се ради. Потребна је перманентна едукација самих учесника у саобраћају, потребне су и овакве показне вежбе не би ли нам и број саобраћајних незгода, број повређених и број настрадалих био на омиљеној бројци у саобраћају, а то је нула – рекао је председник Савета за безбедност саобраћаја општине Алексинац Чедомир Ракић и истакао да овај Савет покушава да у свом домену, колико год може, пре свега школарцима пренесе сва потребна знања о понашању у саобраћају.

Едукативна предавања о безбедности у саобраћају одржана су прошлог петка у основним школама у Трњану и на Алексиначком Руднику. Том приликом подељени су полигони за безбедност у саобраћају и промотивни материјал.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 1 =