Званично почели радови на реконструкцији породилишта

У породилишту Опште алексиначке болнице данас је било свечано, јер су и званично почели радови на свеобухватној реконструкцији породилишта у нашем граду, коју финансира Фондација Драгица Николић.
Средствима из ове фондације обезбеђен је око 41 милион динара за грађевинске и остале радове, израду пројеката, надзор и одређену опрему. Кад сви планирани послови буду завршени средином децембра, у породилиште ће имати 13 постеља, порођајну салу са два кревета, салу за изолацију беба са инкубатором и друге пратеће просторије.
О значају ових радова за алексиначко здравство за медије је говорио директор Опште Болнице у Алексинцу др Горан Видић.
– Та донација ће нама омогућити да добијемо једно потпуно ново породилиште, јер се све ради од темеља. У исто време желим да изразим и велику радост, али и захвалност фондацији, као и министарству и професору Векићу лично, који је ову акцију подржао, јер само ми знамо колико је било тешко да се створе сви услови, да се изради пројекат и крене са реализацијом – напомиње Видић.

Директор Опште болнице доктор Горан Видић и Драгица Николић

Председница Управног одбора ове фондације госпођа Драгица Николић је напоменула да у после изградње и реконструкције одређених школских објеката на ред дошла поново породилишта.
– Ове године то је породилиште у Алексинцу, које се простире на око 300 квадратних метара. Видели сте да смо овог пута порушили све до краја и кренули испочетка, дакле радиће се комплетна реконструкција. Негде око 41 милон је одвојен за овај пројекат, али се та цифра увек премаши, јер се појави још неки проблем у међувремену. Али то је на срећу свих нас, да ова фондација може да уради тако нешто у свим градовима где смо се нашли – каже Николићева.
Очито је да ће породиље са подручја општина Алексинац, Ражањ и Сокобања, када буде завршено реновирање породилишта, имати боље услове за порођај. На површини од преко 330 квадрата грађевинари и стали ангажовани радници стварају нови ентеријер вредан пажње за ново савремено породилиште. Тренутно се на обијеним зидовима постваља електро, водоводна и канализациона мрежа, а радови на рашчишћавању просторија почели су пре скоро месец дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 8 =