Sem Fabrici

Европа у Алексинцу

Разговорима у згради Скупштине општине Алексинац, амбасадор Европске уније у Србији Сем Фабрици започео је данашњу посету Алексинцу, где је планирано да се, осим са челницима алексиначке локалне самоуправе предвођених председником општине Ненадом Станковићем, састане и са алексиначким предузетницама, које су за развој свог бизниса користиле и подстицајна средства Европске уније.

Амбасадору и његовом тиму, у сали Скупштине општине Алексинац, презентовани су и резултати пројекта „Увођење и развој географског информационог система у општинама Алексинац и Мерошина”, који је финансиран у оквиру програма Европске уније и Владе Швајцарске.

Sem Fabrici

У име домаћина добродошлицу шефу делегације Европске уније пожелео је председник општине Ненад Станковић, рекавши да је ово први пут да у Алексинац долази амбасадор који представља 28 земаља, што је и највиши ранг посете једног страног званичника. Амбасадор Фабрици захвалио се на добродошлици и рекао да је очекивао снег, на шта му је Станковић одговорио да је ово југ и да су прилике мало другачије него у Београду. Шеф европске делегације је прокоментарисао да је и он пореклом са југа, мислећи на своју родну Италију.

Sem Fabrici
Разговори су настављени без присуства медија.
У току преподнева амбасадор Фабрици обиће ће стоматолошку ординацију Маје Остојић и поликлинику Биљане Ђокић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − one =