Да ли Алексинац добија „европску” пијацу?

Општинска управа општине Алексинац је аплицирала по позиву Европског прогреса, који се сада зове ЕУПРО, а који је био намењен локалним самоуправама и њиховим инфраструктурним пројектима. Алексинчани су конкурисали за израду надстрешнице, тј. наткривање Зелене пијаце.

 

ЕУПРО је прихватио да суфинансира ову инвестицију и за те намене биће издвојено 150 хиљада евра, док ће из општинског буџета бити издвојено 37 хиљада и тако ће целокупна инвестиција износити 187 хиљада евра.

 

Marković‒ Целокупна инвестиција подразумева изградњу надстрешнице над целом Зеленом пијацом, набавку нове опреме, нових тезги и помоћ око регулације и доношења потребних одлука за модерније фунционисање ове пијаце ‒ каже Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду, напоменувши да је овај пројекат значајан за општину Алексинац и да ова средина за сада има позитивна искуства у сарадњи са Европским прогресом.

Овај пројекат би требало да буде завршен за 18 месеци и потписивање уговора је планирано за 19. октобар. Наш саговорник најављује могућност завршетка објекта и пре овог рока, пошто ако не буде великих падавина одређени радови могу се обавити и у зимском периоду. Тада Зелена пијаца функционише са смањеним обимом па због радова неће бити оштећени продавци.

Како би требало да изгледа нова пијаца можете погледати на објављеним фотографијама.

      

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − three =