Štefanek

Давор Штефанек: Спорт у Алексинцу иде у правом смеру

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, у oквиру редовних активности и у циљу унапређења рада, данас су посетили Спортски савез општине Алексинац.

Štefanek
Састанак у Туристичко-информативном центру 

Након разговора са представницима Спортског савеза општине и спортских клубова у Туристичко-информативном центру, челници Спортског савеза Србије били су у прилици да од руководства општине чују да се из локалног буџета за спорт годишње издваја око 25 милиона динара, као и плановима када је реч о спортској инфраструктури.

Štefanek
Посета руководству општине

‒ Драго ми је да локална самоуправа максимално подржава спорт у Алексинцу и да ће издвајања наредне године бити већа. Чуо сам који су им приоритети и какве су им амбиције, посебно што постоји пројекат за базен. Објаснио сам им да улажу у младе спортисте и да ће ту причу о младима Спортски савез Србије максимално подржати. Лепа је слика кад на спортским теренима, у салама, на струњачама, видите децу и младе – рекао је Давор Штефанек и нагласио да спорт у Алексинцу иде у правом смеру, те да очекује да ће достићи још виши ниво.

Štefanek

Светски шампион 2014. и освајач златне медаље на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру, није крио задовољство када је видео велики број младих Алексинчана који се баве партерним спортовима и услове које им пружа новоотоворена сала испод трибина стадиона за мале спортове.

Прихватио је и изазов, па су присутни на татами струњачи видели „борбу” рвача грчко-римским стилом и младог џудисте. Потом су своје вештине пред Штефанеком демонстрирали каратисти „Шуматовца”, џудисти „Алексинца” и чланови Џудо и џиу- џицу клуба „НиФ”.

Своју посету Алексинцу, делегација Спортског савеза Србије завршила је обиласком спортске хале.

Štefanek

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + seventeen =