Veće 31. oktobar

Веће: Предлог буџета за наредну годину

На данашњој седници општинског већа усвојен је извештај о досадашњим приходима и расходима општинског буџета за девет месеци ове године. У овом периоду утврђен је вишак прихода од близу 98 и по милиона динара. У структури јавних прихода, најзначајније остварење, како се чуло на седници, бележе приходи од пореза на доходак, добит и капиталне добитке. Они су остварени у износу од 78,04%, док су приходи од имовине забележили низак проценат остварења, свега 35,5 % у односу на план.

veće 31. oktobar
Такође, чланови већа су, уз мање сугестије, усвојили и предлог буџета за наредну годину који ће са планираним средствима из свих извора, за 2018. годину, износити скоро 1.403.000.000 динара.
Ове две тачке наћи ће се и пред одборницима локалне скупштине.

У наставку данашње седнице на чијем се дневном реду нашло 39 тачака, чланови Општинске владе су прихватили и предложену Стратегију јавног здравља општине за наредних пет година, одлуку о изради Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда, као и две одлуке које се тичу формирања јединица цивилне заштите опште намене и њене организације и функционисања.

Veće 31. oktobar
Поред усвајања тромесечних извештаја пословања Јавних предузећа, на седници је дата и сагласност на правилнике о организацији и систематизацији радних места Центра за културу и уметност, Градског позоришта „Театар 91”, Предшколске установе „Лане”, Библиотеке „Вук Караџић”, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац” и Центра за социјални рад.

Усвојен је и закључак о просечним ценама квадратног метра одговарајућих непокретности које се тичу утврђивања пореза на имовину за 2018. годину. По овоме, просечне цене квадратног метра за грађевинско земљиште крећу се у распону од 1.664 динара за прву, до 19,58 динара за седму зону.

Veće 31. oktobar
Ни ова седница није прошла без давања сагласности за закључење вансудских поравнања са грађанима које су ујели пси луталице. За обештећење тринаесторо грађана, из општинске касе биће издвојено око 490.000 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − one =