Баскеташки празник виђен у Алексинцу

Алексиначки љубитељи спорта минулог викенда имали су прилику да на делу виде неке од најбољих српских и европских екипа у баскету 3х3. Прво место освојио је, сасвим заслужено, састав Сремске Митровице, који је у финалу био бољи од тима ”No Name” из Ниша.

 

3х3 Рода турнир у Алексинцу и ове године је одржан у оквиру традиционалног меморијалнох турнира ”Мића Пројовић” на теренима за мале спортове ”Младост”, познатији као Таш.

Како је то био случај и ранијих година, такмичење на овом турниру одиграно је у две категорије – сениорској и јуниорској. У сениорској конкуренцији учешће је узело 15 екипа, док се међу јуниорима такмичило 6 тимова.

Код млађих, титулу је освојио састав ”3х3 Суботица”, која је у финаолу савладала тим ”Зонда и екипа”.

Поред доста познатих личности из света кошарке, свакако је највише пажње привукао Игор Ракочевић. Трофејни кошаркаш је турнир у Алексинцу посматрао у својству потпредседника Кошаркашког савеза Србије.

Алексинац је дуги низ година препознатљив по одличној атмосфери и великој посећености на кошаркашким и баскеташким приредбама. Тако је било и ове године.

Баскет 3х3 је данас планетарно популаран спорт, а велика је ствар што ће се ускоро по први пут наћи и на олимпијским играма. У Токију 2020.године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − one =