Aleksinac

Балкуву скупа радна снага у Алексинцу?

Турски инвеститор Угур Балкув, који је желео да отвори погон за израду трикотаже на Емпином стадиону, неће доћи у Алексинац. Ову вест саопштио је на седници локалног парламента председник општине Ненад Станковић.

Први човек Алексинца рекао је да је у вези са овом инвестицијом локална самоуправа предузела све што се од ње тражило и да је потрошено много радних сати и много енергије, посебно од стране његовог заменика Чедомира Ракића и начелника Одељења за привреду Далибора Марковића.

‒ Турски инвеститор се обратио Развојној агенцији јер очекује субвенције од наше државе за радна места, али агенција поставља услове инвеститорима и не даје новац на ‘лепе очи’. Тражила је од турске компаније да исплућује зараду у висини минималне цене рада плус 20%. Турцима је тих плус 20% било много и до даљњег су одустали од те инвестиције – рекао је Станковић.

Подсећамо да је Општинско веће усвојило и нацрт елабората којим се оправдава уступање грађевинског земљишта турској компанији без надокнаде. Ова одлука раније је наишла на критику одборника опозиције који су тада истицали да атрактивно земљиште у радној зони „Кукиш” треба да се понуди неком домаћем инвеститору. Иако је раније био против уступања земљишта турској компанији, овога пута одборник Иван Димић констатовао је да је у ову причу локална самоуправа ушла лаковерно и да га овај случај подсећа на аферу са Велс фондацијом.

Иначе, турска компанија за производњу текстила „Угур Балкув” у Алексинцу је, према ранијим најавама, требало да отвори око 250 нових радних места.

 

3 коментара

    1. Nemoj da misliš da je vođenje prodavnice jednostavna stvar malo je komplikovanije od posla koji oni rade, najveća razlika je što tamo svoje greške sam preduzetnik plaća, a ovde njihove greške mi plaćamo

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − eight =