„Љупче” и „Змај” на трону

Поводом Дечје недеље на стадиону за мале спортове „Младост” у Алексинцу у суботу је одржано такмичење старијих основаца у баскету.

У категорији дечака, најпре је екипа школе „Стојан Живковић Столе” из Трњана са 8:5 победила тим житковачке школе „Вук Караџић”, док је у дуелу алексиначких школа „Љупче Николић” са 14:10 победио „Вожда Карађорђа”. У утакмици за треће место „Вожд” је био бољи од „Вука” (10:3), а у финалу „Љупче” је победио баскеташе из трњанске школе са 7:3. Пласман је, дакле, следећи: 1. место „Љупче Николић” 2. „Стојан Живковић Столе” 3. „Вожд Карађорђе” 4. „Вук Караџић”.

У такмичењу девојчица учествовале су екипе из три школе: „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника и „Вожд Карађорђе” и „Љупче Николић” из Алексинца. Баскеташице са Алексиначког Рудника победиле су екипу „Вождове” школе са 8:6, а затим и тим школе „Љупче Николић” са 7:2. У мечу градских школа „Вожд” је са 4:3 савладао „Љупчета”. Пласман: 1. „Јoван Јовановић Змај”, 2. „Вожд Карађорђе”, 3. „Љупче Николић”.

Надметање старијих основаца у баскету организовали су Центар за културу и уметност и Општинска организација за туризам и спорт, а реализација је била поверена Кошаркашком савезу општине.

Фотографије са овог такмичења можете погледати на фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 7 =