„Ljupče” i „Zmaj” na tronu

Povodom Dečje nedelje na stadionu za male sportove „Mladost” u Aleksincu u subotu je održano takmičenje starijih osnovaca u basketu.

U kategoriji dečaka, najpre je ekipa škole „Stojan Živković Stole” iz Trnjana sa 8:5 pobedila tim žitkovačke škole „Vuk Karadžić”, dok je u duelu aleksinačkih škola „Ljupče Nikolić” sa 14:10 pobedio „Vožda Karađorđa”. U utakmici za treće mesto „Vožd” je bio bolji od „Vuka” (10:3), a u finalu „Ljupče” je pobedio basketaše iz trnjanske škole sa 7:3. Plasman je, dakle, sledeći: 1. mesto „Ljupče Nikolić” 2. „Stojan Živković Stole” 3. „Vožd Karađorđe” 4. „Vuk Karadžić”.

U takmičenju devojčica učestvovale su ekipe iz tri škole: „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika i „Vožd Karađorđe” i „Ljupče Nikolić” iz Aleksinca. Basketašice sa Aleksinačkog Rudnika pobedile su ekipu „Voždove” škole sa 8:6, a zatim i tim škole „Ljupče Nikolić” sa 7:2. U meču gradskih škola „Vožd” je sa 4:3 savladao „Ljupčeta”. Plasman: 1. „Jovan Jovanović Zmaj”, 2. „Vožd Karađorđe”, 3. „Ljupče Nikolić”.

Nadmetanje starijih osnovaca u basketu organizovali su Centar za kulturu i umetnost i Opštinska organizacija za turizam i sport, a realizacija je bila poverena Košarkaškom savezu opštine.

Fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati na fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − four =