Biljana Đokić i Sem Fabrici

Још две акције поводом Дана срца

У обележавање Светског дана срца укључиће се и Поликлиника „Натус” која у Алексинцу ради пуних осам година. Ова поликлиника ће сутра спровести две акције, једну на платоу Дома културе а другу у самој поликлиници.

‒ На платоу испред Дома културе од 9 до 12 сати грађанима ћемо мерити ниво шећера у крви, крвни притисак као и засићење кисеоника у крви путем малог апарата, пулсног оксиметра. На тај начин ћемо урадити скрининг грађанима који или нису дуго радили овакве прегледе или већ знају да имају неке проблеме – најављује прим. др Биљана Ђокић уз напомену да су ови прегледи испред Дома културе бесплатни.

Грађани који сутра између 8 и 13 сати желе да обаве прегледе у самој поликлиници могу да рачунају на попуст од 10 одсто.

‒ На ове акције смо се одлучили у циљу превенције и ране дијагностике обољења срца и крвних судова јер живимо у доба када је број кардиоваскуларних болести у значајном порасту а највећи проценат оболелих и нажалост, умрлих је од ових болести. Жеља нам је да овом акцијом подигнемо и свест код грађана јер смо суочени са непознавањем и неедукацијом становништва о правилној исхрани и неопходној физичкој активности.

Сутрашње акције поликлинике „Натус” пратиће и подела пропагандног материјала и малог водича за превенцију обољења срца и крвних судова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − eight =