Jesenji likovni salon do 20. novembra

Sinoć je u Art galeriji Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu po 35. put od osnivanja otvoren Jesenji likovni salon, a posetioci će do 20. novembra moći da pogledaju 30 radova umetnika sa ovih prostora. Dela koja su izložena na ovogodišnjem salonu pripadaju različitim stilovima, tematici, tehnici, formatima, ali iako se radi o stvaraocima različitih generacija i senzibiliteta, primetan je uticaj starijih kolega na mlađe, posebno onih koji su se pored umetničkog bavili i pedagoškim radom, poput Pavla Naskovića, Vladimira Jankovića ili Velibora Đorđevića Bibe, istakao je otvarajući izložbu stručni saradnik u Centru za kulturu i umetnost Ivan Matejević.

– Ovako postavljena izložba daje mogućnosti većeg izbora. Ovde svako može da pronađe sliku po svom izboru, bar jednu kojoj ništa ne može da zameri, a svojom kritikom može i da pomogne mladim slikarima, pre svega onima koji su na početku svog stvaralačkog puta. I to je dobro kod ove izložbe. Svi ovi mladi slikari, i oni koji po godinama možda nisu mladi, ali se osećaju tako, koji su pokupili iskustvo starijih, nastavjaju sa jednim značajnim i plemenitim poslom, začajnim za očuvanje kulture uopšte – poručio je Matejević.

Jesenji likovni salon organizuje Udruženje likovnih umetnika Aleksinac, a ove godine svoje slike mogli su da izlažu i oni koji nisu članovi udruženja. Selekciju prispelih radova vršio je umetnički savet koji su činili Aleksandar Lazarević, Vladimir Janković i Hadži Miodrag Miladinović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 9 =