Јесењи ликовни салон до 20. новембра

Синоћ је у Арт галерији Центра за културу и уметност у Алексинцу по 35. пут од оснивања отворен Јесењи ликовни салон, а посетиоци ће до 20. новембра моћи да погледају 30 радова уметника са ових простора. Дела која су изложена на овогодишњем салону припадају различитим стиловима, тематици, техници, форматима, али иако се ради о ствараоцима различитих генерација и сензибилитета, приметан је утицај старијих колега на млађе, посебно оних који су се поред уметничког бавили и педагошким радом, попут Павла Насковића, Владимира Јанковића или Велибора Ђорђевића Бибе, истакао је отварајући изложбу стручни сарадник у Центру за културу и уметност Иван Матејевић.

– Овако постављена изложба даје могућности већег избора. Овде свако може да пронађе слику по свом избору, бар једну којој ништа не може да замери, а својом критиком може и да помогне младим сликарима, пре свега онима који су на почетку свог стваралачког пута. И то је добро код ове изложбе. Сви ови млади сликари, и они који по годинама можда нису млади, али се осећају тако, који су покупили искуство старијих, наставјају са једним значајним и племенитим послом, зачајним за очување културе уопште – поручио је Матејевић.

Јесењи ликовни салон организује Удружење ликовних уметника Алексинац, а ове године своје слике могли су да излажу и они који нису чланови удружења. Селекцију приспелих радова вршио је уметнички савет који су чинили Александар Лазаревић, Владимир Јанковић и Хаџи Миодраг Миладиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 10 =