Štab o najavljenim nepogodama i saniranju štete

Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac spremno dočekuje najavljene vremenske nepogode za dane vikenda, jer će prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda u većini mesta pasti od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a moguće su i oluje lokalnog karaktera.

– Mi ne znamo kakvog će intenziteta biti padavine u aleksinačkoj opštini, ali smo za svaki slučaj stavili u stanje pripravnosti javna preduzeća kako bi mogla hitno da reaguju upotrebom mehanizacije – rekao je predsednik opštine i komandant štaba Nenad Stanković, izrazivši nadu da će nas ovog puta nevreme zaobići.

Štab će biti u pripravnosti zbog najavljenih padavina, poručuje predsednik opštine Nenad Stanković

Urgentni radovi na otklanjanju štete u selima turijske regije se privode kraju, ali se, kako je istaknuto na današnjoj sednici, ozbiljniji radovi na saniranju infrastrukture, koja je najviše oštećena, tek očekuju.   

I ovom prilikom napomenuto je da će lokalna samouprava razmatrati zahteve za nadoknadu štete samo sa područja gde je bila proglašena vanredna situacija i samo ako su u pitanju oštećenja na stambenim objektima. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =