Opšta bolnica Aleksinac

Центар за дијализу ускоро и у Алексинцу

За бубрежне болеснике са територија општина Алексинац, Сокобања и Ражањ, стиже лепа вест из алексиначке Опште болнице. Наиме, на прошлонедељној седници републичке Владе и након јучерашњег састанка у ресорном министарству, овој здравственој установи одобрен је пројекат за отварање одељења за дијализу у Алексинцу.

Надам се да ме време неће демантовати и да ћемо врло брзо, а ради се о неколико месеци, кренути у израду пројектне документације и расписивање тендера, а потом и у реализацију овог пројекта – каже директор Опште болнице Алексинац Горан Видић и напомиње да вредност предвиђених радова износи око 40 до 50 милиона динара.

dr Goran Vidić
Др Горан Видић, директор Опште болнице Алексинац

У првој фази радова предвиђена је комплетна реконструкција зграде тзв. старе хирургије која се простире на површини од око 1000 квадрата. Како сазнајемо, отприлике половина тог простора биће намењена за дијализу. Према Видићевим речима, планира се рад по најсавременијим принципима, а предвиђених 14 места, односно 14 апарата биће довољно да у овом тренутку подмире све потребе.
Први човек алексиначке болнице истиче да су за овај пројекат заинтересоване све три општине које имају негде око 65 до 70 болесника на дијализи, а ту је и један мањи број пацијената који до Ниша иде својим возилима.
Ми смо овај пројекат успели да добијемо у сарадњи са локалном самоуправом и у наредном периоду, поред осталих великих пројеката, фокусираћемо се само на дијализу. То је наш централни пројекат и главни пројекат ове управе. Већ смо предузели све неопходне мере и по питању стручног кадра и по питању опремања, јер ово је више него извесно. Имамо решење Владе Републике Србије, тако да могу да кажем да смо веома близу остварења вишегодишње жеље да се бубрежни болесници растерете мука – рекао је за наш сајт доктор Видић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 12 =