Opšta bolnica Aleksinac

Centar za dijalizu uskoro i u Aleksincu

Za bubrežne bolesnike sa teritorija opština Aleksinac, Sokobanja i Ražanj, stiže lepa vest iz aleksinačke Opšte bolnice. Naime, na prošlonedeljnoj sednici republičke Vlade i nakon jučerašnjeg sastanka u resornom ministarstvu, ovoj zdravstvenoj ustanovi odobren je projekat za otvaranje odeljenja za dijalizu u Aleksincu.

Nadam se da me vreme neće demantovati i da ćemo vrlo brzo, a radi se o nekoliko meseci, krenuti u izradu projektne dokumentacije i raspisivanje tendera, a potom i u realizaciju ovog projekta – kaže direktor Opšte bolnice Aleksinac Goran Vidić i napominje da vrednost predviđenih radova iznosi oko 40 do 50 miliona dinara.

dr Goran Vidić
Dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice Aleksinac

U prvoj fazi radova predviđena je kompletna rekonstrukcija zgrade tzv. stare hirurgije koja se prostire na površini od oko 1000 kvadrata. Kako saznajemo, otprilike polovina tog prostora biće namenjena za dijalizu. Prema Vidićevim rečima, planira se rad po najsavremenijim principima, a predviđenih 14 mesta, odnosno 14 aparata biće dovoljno da u ovom trenutku podmire sve potrebe.
Prvi čovek aleksinačke bolnice ističe da su za ovaj projekat zainteresovane sve tri opštine koje imaju negde oko 65 do 70 bolesnika na dijalizi, a tu je i jedan manji broj pacijenata koji do Niša ide svojim vozilima.
Mi smo ovaj projekat uspeli da dobijemo u saradnji sa lokalnom samoupravom i u narednom periodu, pored ostalih velikih projekata, fokusiraćemo se samo na dijalizu. To je naš centralni projekat i glavni projekat ove uprave. Već smo preduzeli sve neophodne mere i po pitanju stručnog kadra i po pitanju opremanja, jer ovo je više nego izvesno. Imamo rešenje Vlade Republike Srbije, tako da mogu da kažem da smo veoma blizu ostvarenja višegodišnje želje da se bubrežni bolesnici rasterete muka – rekao je za naš sajt doktor Vidić.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =