„Humano srce” opravdalo očekivanja

Na izbornoj Skupštini Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srce”, održanoj sinoć, usvojen je izveštaj o radu i finansijskom poslovanju u prethodne četiri godine i plan rada i finansiranja u 2018. godini.

U izveštaju o radu ocenjeno je da je Klub u potpunosti opravdao postojanje, pre svega učestvujući u obezbeđivanju potrebnih rezervi krvi u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice i Crvenim krstom Aleksinca, ali i u animiranju novih davalaca, pogotovo mladih. Posebno je istaknuta akcija povodom 140 godina postojanja i rada Crvenog krsta, kada su prikupljene 152 boce dragocene tečnosti, što je apsolutni rekord na području opštine. Još 102 boce prikupljene su u akciji koja je održana 11. maja ove godine.

Humano srce
Da su postignuti odlični rezultati potvrđuju i brojna priznanja. Povodom 5. juna – Dana opštine, Plaketom, koja predstavlja najviše priznanje, nagrađeni su Dragoslav Živković i Miša Đorđević, jer je svako od njih dvojice dao krv više od 110 puta. Klub je nagrađen Pohvalom SO i najvišim priznanjem Crvenog krsta Srbije, Plaketom „Široko srce”. Klub beleži dobre rezultate i u registrovanju donora organa. U više akcija do sada je registrovano 232 donora organa, a na skupu je ocenjeno da bi ove aktivnosti bile uspešnije ukoliko bi postojala veća podrška zdravstvenih ustanova i medicinskog osoblja, pre svega lekara.

Miša Vojinović
Za predsednika Kluba „Humano srce” izabran je Miodrag Vojinović koji je i do sada obavljao ovu dužnost.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 3 =