Ф8 ЈУНИОРКЕ: Фаворити у полуфиналу

Алексиначка Спортска хала место је где се овог викенда игра најбоља женска јуниорска кошарка. Завршни турнир (Ф8) стартовао је у петак, а у свим мечевима четвртфинала фаворити су оправдали очекивања.

У првом сусрету, снаге су одмериле кошаркашице Новосадске ЖКА и екипе Сврљига. Новосађанке су већ у првих десет минута показале изузетну надмоћ у односу на противника и овај период добиле са 22:7. У наредна два периода, сврљишке кошаркашице јесу одиграле нешто боље, али ни приближно довољно да би се угрозио јак противник. У последњем периоду, тим Сврљига постигао је само један поен, наспрам 28 колико је убацио састав Новосадске ЖКА. На крају утакмице, на семафору је стајало коначних 91:29 у корист Новосађанки. У тиму победника доминирала је Перић А. са 20 поена и 18 ухваћених лопти. Двоцифрени учинак имале су и Загорац (16), Митровић (12), Симан (11) и Васиљевић (10). Најефикаснија у екипи Сврљига била је Радовановић Н. са 9 постигнутих поена.

У другом четвртфиналном мечу, на паркет су изашли тимови Радивоја Кораћа и Шапца. Екипа Кораћа убедљиво је добила све четири деонице и на крају убедљиво славила са 96:49. Шабац је успео да парира у првих 20 минута, да би се у другом полувремену значајније променио однос снага на терену.Тим из Београда предводио је двојац Боричић Ј. (20п, 10ск) и Недељков Н. (21п). Запажен учинак имале су и Младенов И. (13) и Вуловић М. (10). У пораженом тиму истакла је Јокић Д. са 19 поена.

Након церемоније свечаног отварања турнира, уследила је утакмица између Црвене звезде и Челарева. Екипа Челарева била је равноправан противник у првом полувремену, да би у наставку црвено-беле заиграле знатно ангажованије и у трећој деоници, коју је Звезда добила 28:14,  готово решиле питање победника. Тиму Челарева није помогла ни одлична партија Теодоре Поповић, која је бриљирала са 28 поена уз 6 успешних додавања и 4 скока. На другој страни терена, Звезду је предводила фантастична алексинчанка Мина Ђорђевић. Ђорђевићева је остварила учинак од 18 поена, 9 скокова и 7 асистенција. На крају, заслужена победа београдског тима 95:66.

Последњи меч четвртфиналног дана одигран је између крагујевачког Раничког 2016 и Пролетера 023 из Зрењанина. Састав Пролетера је у раној фази меча дошао до двоцифреног суфицита, дозволивши свом противнику свега 6 постигнутих поена у првој четвртини – 23:6. У наставку меча није долазило до промена у односу снага на терену, а тренер екипе из Крагујевца, Никола Деспотовић, остатак меча је посматрао са трибина, након што је зарадио искључујућу техничку грешку крајем првог полувремена. Након 40 минута игре, убедљива победа Пролетера 023 88:47. Најзаслужнија за победу била је Олић С. са 18 поена са по 6 ухваћених и украдених лопти. У редовима Радничког најефикаснија била је Цвијовић М. са 17 постигнутих поена, уз 5 скокова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + two =