Ф8 Јуниорке: Бронзана утеха за Новосађанке, Митровић МВП

Екипа Новосадске ЖКА заузела је треће место у коначном пласману ове сезоне. Новосађанке биле су боље од Пролетера 023 из Зрењанина (72:59) и на тај начин освојиле бронзано одличје на турниру у Алексинцу. И на овој, као и на претходним утакмицама, у победничком тиму блистала је Јелена Митровић са 28 поена (22ск).

Екипа из Зрењанина била је знатно бољи ривал у првих 10 минута, где је готово савршено одиграла у одбрани и на тај начин остварила предност у након прве деонице – 13:19.

Већ у наставку уследила је много отворенија и агресивнија игра на обе стране терена, у којој су се кошаркашице из Новог Сада боље снашле и успеле да поравнају резултат на полувремену – 40:40

У другом делу сусрета, углавном је виђена доминација Новосадске ЖКА, која је превасходно остварена преко горостасне Јелене Митровић. Митровићева, млађа сестра дугогодишњег играча Црвене звезде Луке Митровића, проглашена је и најкориснијом играчицом завршног турнира у Алексинцу.

На крају, сигурна победа Новосадске ЖКА и бронзана медаља за ову екипу, којој је измакло финале јуче против Радивоја Кораћа.

Најбоља у екипи Пролетера 023 била је Михајловић Н. са 21 постигнутим поеном.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =