Ф8 финале: Звезда или Кораћ?

Кошаркашице Црвене звезде и Радивоја Кораћа састаће се данас (16 часова) у финалу овогодишњег завршног турнира за јуниорке који се одржава у Спортској хали у Алексинцу. 

Звезда је у две претходне утакмице показала сву озбиљност, савладавши у првом сусрету екипу Челарева (95:66), а затим у полуфиналу Пролетер (93:49). У оба сусрета блистала је Алексинчанка Мина Ђорђевић, која је у првој утакмици имала учинак 18 поена, 9 скокова и 7 асистенција. Против екипе из Зрењанина, Мина је убацила 19 поена уз 7 ухваћених лопти.

Радивој Кораћ је у четвртфиналу је више него убедљиво добио Шабац (96:49), а затим у полуфиналу савладао Новосадску ЖКА 63:60 у инфаркт завршници. Кошаркашице Кораћа током уводног дела меча биле су у подређеном положају, да би у наставку подигле ниво борбености до максимума и успели да дођу де велике победе против фаворизованог противника. У обе победе тима из Београда истакла се Нађа Недељков. Недељков је против Шапца и Новосадске ЖКА укупно постигла 43 поена.

Хоће ли Звезда оправдати улогу фаворита и чињеницу да је Хала у Алексинцу практично њихов домаћи терен или ће екипа Кораћа успети да понови партију из полуфинала и покуша да угрози црвено-беле, сазнаћемо вечерас.

Меч у алексиначкој спорсткој хали поћиње у 16 часова.

Утакмица за треће место, између Новосадске ЖКА и Пролетера игра се на истом терену, у 13 часова и 30 минута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 2 =