Akcija pred golom

Фудбал: Алексинчани се докопали првог места

У Зони Исток протеклог викенда одигране су утакмице 14. кола. На Алексиначком Руднику Рудар Алпос је са 3:2 савладао Наша крила, док је Моравица на гостовању у Сврљигу са истоименом екипом поделила бодове – 1:1.

Ево и осталих резултата: ЗаплањацЂердап 0:0, МалошиштеМајданпек 3:1, ШарбановацСлога 4:2, КабловиБуковик 1:0, БродоремонтБСК 3:0 и Хајдук ВељкоТимочанин 2:0.
На табели води Заплањац са 33 бода, Моравица је на другом месту са 25, а Рудар Алпос заузима 11. позицију са 16 бодова.

Грејачани бољи у дербију

И у Окружној лиги одигране су утакмице 14. кола. У комшијском дербију у Мезграји између Јединства из Грејача и Црвене звезде из Горњег Љубеша, Грејачани су славили са 4:2. У Корману Слога је била убедљива против Добрича кога је савладала са 4:0. Житковачка Морава је најзад обрадовала своје навијаче, јер је на гостовању у Батушинцу са 4:3 победила тим Младости, док је Палилула у Алексинцу савладала Дољевац са 2:1.

Остали резултати: Моравац (Чеч.) – Наисус 0:1, РасовачаЗемљорадник 1:5, ОрљанеМоравац (ЗТ) 3:2 и Раднички (Кoчане) – Раднички (Чапљинац) 4:1. Неколико кола пре краја јесењег дела првенства, титулу шампиона освојила екипа Орљана која тренутно има 39 бодова. Палилула је на четвртој позицији са 26, Јединство заузима седмо место са 21 бодом, Црвена звезда и Слога су на 10. односно 11. месту са по 16 бодова, а Морава је на дну табеле са шест бодова.

Дерби без победника 

Borac i Napredak
Дерби сусрет 13. кола Општинске лиге, одигран у Трњану између Борца и Напретка из Крушја, завршен је без победника – 1:1. Трећа екипа која се бори за сам врх табеле, ОФК Напредак 1929 из Алексинца, савладао је Јединство у Бобовишту са 4:0 и тако преузео лидерску позицију.

Остали резултати: ГредетинПолет (Р) 0:2, ШкриљацПобеда 0:0, ВукашиновацОФК Дражевац 0:2, Полет (В) – Јастребац 1:0 и ТемпоОФК Рутевац 2:5, победа гостију из Рутевца. Утакмице између ОФК Слоге и Ратара није одиграна.

Stadion OFK Napredak
После овог кола дошло је до промене на челу табеле. Лидерску позицију преузео је ОФК Напредак 1929 из Алексинца који има 36 бодова, на другом и трећем месту са по 35 бодова су Борац и Напредак из Крушја, а четврта позиција са 26 бодова припада ОФК Рутевцу. На петом месту је Јастребац са 22 бода, шесту и седму позицију заузимају ОФК Слога и Полет (Р) са по 20 бодова, итд.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + twenty =