saobraćaj

Фото дана: Коме су намењени саобраћајни знаци?

Иако је у граду постављена нова саобраћајна сигнализација, многи возачи и даље се крећу по навици. Па се тако неретко дешава да вам у једносмерној улици у сусрет наиђе возило из „забрањеног смера”.

Такав пример забележили смо у суботу, у улици Вука Караџића. У овом случају возило једног јавног предузећа у овој једносмерној улици, која је променила смер, кретало се из забрањеног правца. Да ли се ради о неинформисаности или бахатости нисмо имали храбрости да питамо, пошто су нестрпљиви возачи, и са једне и са друге стране, почели да трубе.

Нажалост, ово није усамљени случај, а да није реч о неинформисаности возача потврдила нам је реакција појединаца. Приликом нашег фотографисања терена око пијаце, када смо се појавили са фотоапаратом, одједном су сви почели да поштују саобраћајна правила условљена новом сигнализацијом. А они који су већ ушли у прекршај засустављали су и питали да ли неће бити кажњени. Наравно, сврха оваквих написа није да неко буде кажњен, већ да се возачи придржавају нових правила, без обзира шта о њима мисле, како би се обезбедило неометано и убрзано одвијање саобраћаја у граду.

saobraćaj

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 2 =