saobraćaj

Foto dana: Kome su namenjeni saobraćajni znaci?

Iako je u gradu postavljena nova saobraćajna signalizacija, mnogi vozači i dalje se kreću po navici. Pa se tako neretko dešava da vam u jednosmernoj ulici u susret naiđe vozilo iz „zabranjenog smera”.

Takav primer zabeležili smo u subotu, u ulici Vuka Karadžića. U ovom slučaju vozilo jednog javnog preduzeća u ovoj jednosmernoj ulici, koja je promenila smer, kretalo se iz zabranjenog pravca. Da li se radi o neinformisanosti ili bahatosti nismo imali hrabrosti da pitamo, pošto su nestrpljivi vozači, i sa jedne i sa druge strane, počeli da trube.

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj, a da nije reč o neinformisanosti vozača potvrdila nam je reakcija pojedinaca. Prilikom našeg fotografisanja terena oko pijace, kada smo se pojavili sa fotoaparatom, odjednom su svi počeli da poštuju saobraćajna pravila uslovljena novom signalizacijom. A oni koji su već ušli u prekršaj zasustavljali su i pitali da li neće biti kažnjeni. Naravno, svrha ovakvih napisa nije da neko bude kažnjen, već da se vozači pridržavaju novih pravila, bez obzira šta o njima misle, kako bi se obezbedilo neometano i ubrzano odvijanje saobraćaja u gradu.

saobraćaj

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =