Vidovdan

Фолклор и естрадни уметници на хуманитарном концерту у Великом Дреновцу

Културно-уметничко друштво „Видовдан” из Великог Дреновца организује у суботу, 23. јуна, хуманитарни концерт под називом „Хумано срце”.

Према речима председнице КУД „Видовдан”, Мимице Милановић, новац од улазница и добровољни прилог који буде сакупљен те вечери биће уплаћени на рачун Дома за смештај одраслих лица у Кулини.

Vidovdan

‒ Хуманитарни концерт, поред осталог, има и посебан задатак да промовише солидарност и покрене акцију помоћи домаћинствима у селима од Тешице до Вукање која су у недавном, страшном невремену претрпела огромну материјалну штету, не само у пољопривреди, него и на објектима, од којих су многи поплављени, оштећени или чак уништени. И сама насеља и путни правци, као и неколико мостова, претрпели су велику штету. Зато је сада право време за људску хуманост и солидарност ‒ истиче Мимица Милановић.

Како је најављено, на концерту ће наступити популарна естрадна звезда Биљана Јевтић, иначе наше горе лист и увек спремна да помогне свом завичају, затим стендап комичар Мирослав Ђорђевић, победник „Аудиције” ТВ Пинк, Саша Илић – Рудар, човек који прича и пева унатрашке, као и вокални солисти Данијел Савић и Велимир Тошић. Осим домаћина, КУД „Видовдан”, представиће се и чланови културно-уметничких друштава „Буковик” из Мозгова, „Дејан Јовановић Деша” из Тешице, „Бисер” из Дражевца, „Опанак” из Лужана, „Мерак” из Вукашиновца и „Рутевац” из истоименог села, као и чланови Плесног клуба „Ронде” из Алексинца.

Vidovdan
Новоформирано Удружење жена “Видовдан” из Великог Дреновца 

Пре концерта биће приређена изложба домаће радиности на којој ће се својим радовима представити чланице Удружења жена „Видовдан” из Великог Дреновца, које је недавно формирано, а ту ће бити и чланице удружења жена из Тешице и Алексинца.

Хуманитарни концерт ће се одржати у Дому културе у Великом Дреновцу од 19 сати и 30 минута, а цена улазница је симболична – само 100 динара.

Помоћ

У организацији концерта Културно-уметничком друштву  „Видовдан” помогли су: Центар за културу и уметност, Организација за туризам и спорт, Библиотека „Вук Караџић”, Удружења добровољних давалаца крви и донора органа „Хумано срце”, Удружења „Радиност” из Алексинца, Друштво воденичара „Морава”, Удружење српско-руског пријатељства и песника и књижевника Нишавског округа.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =