simpozijum fizicara

Fizičari šesti put u Aleksincu

Šesta po redu Konferencija o nastavi fizike u srednjim školama biće održana u Aleksincu od petka, 9. do nedelje 11. marta. Očekuje se učešće 23 predavača iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH. Pored predavanja koja se tiču same nastave fizike, na konferenciji će biti održane poster prezentacije stručnih radova i radionice, biće izloženi srednjoškolski i univerzitetski udžbenici i učila, a okrugli sto biće posvećen problemima srednjoškolske nastave fizike. Na ovogodišnjem skupu fizičara biće predstavljeni i najbolji radovi učenika na konkursu „Eksperimentalni rad učenika srednjih škola iz fizike”.

‒ Pored tradicionalnih učesnika iz bivših republika SFRJ, dolaze nam i gosti iz Grčke, Rumunije i Bugarske, a prvi put imamo i kolegu iz Francuske, tačnije iz Nice. Najavljeno nam je i prisustvo predstavnika Francuskog kulturnog centra u Srbiji kao i predstavnika institucija koje se bave unapređenjem obrazovanja i vaspitanja u zemljama u okruženju – kaže član Organizacionog odbora, profesor fizike Slavoljub Radulović.

Predavanja se održavaju u multimedijalnoj sali Gimnazije, a novina je da će sva dešavanja moći da se prate uživo preko live-stream-a. Adresa linka biće dostupna na veb stranici konferencija.alexgim.rs.
Svečano otvaranje je sutra u 13 sati i 30 minuta u sali Skupštine opštine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × five =