Фестивал популарне науке сутра у ОШ “Вук Караџић” у Житковцу

У склопу обележавања Дечје недеље сутра ће у Основној школи „Вук Караџић“ у Житковцу бити одржан научни фестивал „Наука лака за сваког ђака“. Фестивал оваквог типа се у житковачкој школи одржава по први пут ове године, а сви посетиоци ће моћи да виде занимљиве огледе из популарне науке.

Идеја овог фестивала је да покажемо свима како наука није баук, већ може бити разумљива и пријемчива за сваког, а управо ће то бити задатак наших наставника на сутрашњој промоцији, истиче директор Основне школе „Вук Караџић“ Зоран Ивановић.

– На штандовима ћете имати прилику да видите хемијске експерименте, занимљиву физику, креативне математичаре, средњовековни српски језик, кате анимације, роботе у служби знања и још много тога. Надамо се да ће овај фестивал постати традиционалан, а добро дошли су сви заинтересовани ђаци и наставници, као и они који желе да подрже овакав начин популаризације науке у школама – поручује наш саговорник.

Фестивал „Наука лака за сваког ђака“ организован је и финансиран у склопу пројекта „Заједно ка средњој школи“, који је житковачка школа недавно добила. Програм почиње у 12 часова и 30 минута.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =