Sem Fabrici

Фабрици: Спремајте нове пројекте

Србија је све ближе дану када ће постати део породице Европске уније, а нама је, притом, драго да грађанима ове земље помогнемо у свакодневном животу – рекао је на крају посете Алексинцу амбасадор ЕУ Сем Фабрици.

Шеф делегације ЕУ захвалио се председнику општине Ненаду Станковићу на добродошлици и додао да му је посебно драго што је први амбасадор Европске уније који је дошао у Алексинац.

‒ Мој посао је у Београду, али се максимално трудим да упознам Србију и да видим што више изван главног града. Задовољство ми је било да сам могао данас да посетим две младе, али обећавајуће медицинске праксе, зубарску ординацију и поликлинику. И драго ми је што су уз помоћ Европске уније ове фирме кренуле са радом и моћи ће да наставе са растом – рекао је Фабрици.

Maja Ostojić i Sem Fabrici

Амбасадор је обишао радне просторије доктора стоматологије Маје Остојић, која је своју ординацију опремила уз помоћ бесповратних средстава путем програма Европски прогрес и поликлинику др Биљане Ђокић, која је, између осталог, уз помоћ европских субвенција своју поликлинику обогатила најсавременијим радио-таласним ножем за дијагностику и терапију на грлићу материце.

‒ Омогућено нам је да унапредимо, пре свега, здравље жена, што је и била тема нашег пројекта. Сматрамо да је превентивна дијагностика и најважнија. Кренули смо и у систематске прегледе жена јер на тај начин радимо један велики скрининг промена које су врло смртоносне – рекла је Ђокићева.

Biljana Đokić i Sem Fabrici

Шефу делегације Европске уније данас је презентован и географско-информациони систем, пројекат који су заједнички реализовале општине Алексинац и Мерошина. На крају обраћања, амбасадор је поручио челницима локалне самоуправе да припреме нове пројекте за програм ЕУПРО, изразивши наду да ће општина то моћи да искористи зарад бољих економских прилика и нових радних места.

Након посете Алексинцу, амбасадор Сем Фабрици отпутовао је за Ниш где је, осим састанка са градоначелником Дарком Булатовићем, између осталог, најављен и разговор са грађанима на дебати „Питај ме било шта о ЕУ”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 6 =