У понедељак највероватније укидање ванредне ситуације у угроженим подручјима

На јутрошњој седници штаба за ванредне ситуацијие општине Алексинац, извршена је анализа стања на подуручју које је недавно било захваћено невременом и донете су одређене мере које ће се применити у наредном периоду. Константовано је да су радови који се тренутно изводе превентивни, а да коначно сређивање тек предстоји, али је и напоменуто да лоши временски услови продужавају време извођења радова.

По налогу штаба, Јавно предузеће за путеве и стамбено-комуналну делатност ангажовано је на прокопавању и прављењу водотока честанске реке и њено увођење у ток реке Турије, а екипе на терену ће након тога направити нове водотокове и у коритима копривничке, као и врћеновичке реке. Ови радови требало би да буду готови током викенда, а ово јавно предузеће већ од понедељка прелази на санирање путева у Љуптену и Кулини.

Чланови штаба сагласили су се и дали одобрење да се Добровољно ватрогасно друштво Алексинац ангажује на чишћењу подрума и бунара у угроженим насељима, односно тамо где је проглашена ванредна ситуација.

Како је најавио председавајући Ненад Станковић, ванредна ситуација би требало да буде укинута у понедељак током дана, јер се до тада очекује завршетак свих планираних радова. Он је чланове штаба инфорисао и о допису Канцеларије за јавна улагања у којем стоји да се за оштећене породичне стамбене објекте може поднети захтев за надоканаду штете.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + one =