У Бању по медаље

Стотинак спортиста из десет алексиначких месних заједница учествоваће у финалу Олимпијских сеоских игара Србије, које ће у суботу (23. септембар) бити одржане у Бањи, селу удаљеном осам километра од центра Аранђеловца.

После свечаног дефилеа, уз поздравне речи председника Општине Аранђеловац Бојана Радовића и проф. др Предрага Гавриловића, председника Савеза за рекреативни спорт Републике Србије, као и представника Министарства омладине и спорта, 44. по реду ОСИС би требало да почну у 10.15 сати.

У мушкој конкуренцији „боје“ алексиначке општине браниће следеће месне заједнице: Алексиначки Рудник у малом фудбалу, Тешица у стоном тенису, Лоћика у баскету и народном вишебоју, Дражевац у пикаду, Моравац у стрељаштву, Вакуп у надвлачењу конопца и кросу, Корман у шаху и Горњи Љубеш у одбојци. У конкуренцији жена надметаће се Житковац у одбојци, Вакуп у баскету, Велики Дреновац у стоном тенису и Дражевац у пикаду.
На лањској Олимпијади у Ваљеву, од наших представника најсјајније медаље освојиле су баскеташице из Вакупа и атлетичари који су представљали ово насеље у кросу, док је сребрно одличје припало баскеташима из Грејача.

Одлазак на републико финале организује општинска организација за туризам и спорт.

Срђан Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × two =