Tihomir Đorđević

Установљена награда „Тихомир Ђорђевић”

Да Алексинац не заборавља свог Тихомира Ђорђевића показује и одлука Центра за културу и уметност да, у години када се обележава 150 година од рођења овог великог научника, установи награду са његовим именом, која ће се додељивати једном годишње појединцу за изузетан научни и истраживачки допринос у области етнологије, фолклористике и филологије.

Како се наводи у конкурсу, расписаном почетком месеца, основна мерила за оцену свеобухватног рада појединца биће заступљеност, актуелност и научни допринос у наведеним научним дисциплинама, с тим да жири неће давати приоритет ни једној од наведених научних дисциплина.

Предлоге за награду „Тихомир Ђорђевић” могу упутити појединци, установе, удружења и чланови Организационог одбора Награде „Тихомир Ђорђевић”.

Уз предлог за награду, треба доставити биографију, библиографију научних, стручних радова и публикација, образложење кандидатуре и оцену резултата рада и прилоге.

Рок за пријављивање је 10. септембар, а награда ће бити уручена у другој половини септембра у оквиру „Дана алексиначке културе”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 16 =