Усвојен ребаланс буџета

Највише времена данашње, иначе 16. по реду, седнице Скупштине општине, одборници су потрошили на прву тачку дневног реда која се тицала другог овогодишњег ребаланса буџета. Одборници Иван Димић (ДСС) и Бобан Ранђеловић (ДС) изнели су низ примедби на предложене измене и допуне Одлуке о буџету. Они су посебно критиковали онај део који се тиче издвајања средстава за уређење пешачке зоне у У лици Књаза Милоша, наводећи да сада није тренутак за једну такву инвестицију.

Што се тиче планираног умањења прихода у висини од скоро 9,9 милиона динара од пружања услуга боравка деце у предшколској установи, они су, како је објаснила начелница Одељења за финансије Драгана Јовановић, настали због тога што није отворено планираних пет група у Предшколској установи „Лане“ због актуелне забране запошљавања.

Представници опозиције

После вишечасовне дискусије, која је због великог броја реплика често излазила ван оквира теме, већином гласова усвојен је предложени ребаланс буџета.

Опозиција је имала примедбe и на Одлуку о протоколу у органима општине Алексинац, пре свега због формулације појединих чланова предложеног документа .

 Расправа се водила и око Извештаја о раду ПУ „Лане“ за прошлу и предложеног Плана рада за 2017/2018. годину, али су и ове две тачке већином гласова усвојене.

У наставку седнице усвојени су предлози о давању сагласности на употребу имена локалне јединице Мешовитом хору „Шуматовац“ и Пољопривредној задрузи у Рутевцу.

Под тачком разно начелник одељења за привреду Далибор Марковић упознао је одборнике да је у току jавни увид у три урбанистичка пројекта за изградњу мини хидроелектрана на Јужној Морави и то код Бобовиште, Глоговице и Тешице.

 И ово заседање није могло да прође без „високе политике“, па је одборник опозиције Иван Димић (ДСС), приликом разматрања одборничких питања, колегама из СНС-а и СПС-а честитао избор Владе Рамуша Харадинаја на Косову, алудирајући на актуелна политичка дешавања код нас.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − twelve =