Savet za javno zdravlje Aleksinac

Usvojena Strategija javnog zdravlja

 Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac usvojen je Nacrt Strategije javnog zdravlja za period od 2017-2022. godine, čime je okončan  višemesečni rad na ovom značajnom dokumentu. Strategija će, kako je više puta istaknuto, biti osnova za poboljšanje zdravstvenog stanja stanovnika aleksinačke opštine. U izradi Strategije, Savet je sarađivao sa lokalnom samoupravom i zdravstvenim ustanovama. Savet za javno zdravlje

– Ovo je odlično urađen dokument, sadrži sve ono o čemu smo proteklih meseci razgovarali i bazira se na rezultatima zdravstvenog stanja stanovnika opštine – rekao je prof. dr Zoran Milošević iz Instituta za javno zdravlje u Nišu i izrazio očekivanja da će Strategija biti izglasana na jednoj od sednica lokalne skupštine nakon čega bi se usvojio Plan i program koji bi se realizovao u narednoj godini.

 Za koji dan, Nacrt Strategije biće postavljen na sajt opštine Aleksinac radi javnog uvida, a u međuvremenu se očekuje i pozitivno mišljenje Instituta za javno zdravlje iz Niša i članova Opštinskog veća.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 5 =