Умеће посматрања кроз објектив

Како изгледа тренутни пресек стваралаштва алексиначких фотографа, може се видети у Арт галерији Центра за културу и уметност где је синоћ отворена 4. Клупска изложба фотографија Фото клуба Алексинац.  У једном простору 17 аутора на 68 фотографија показало је своју уметничку визију и достигнућа у савременој фотографији.

Поставку чине радови Јанка Нешића, Јелене Лубарде, Милене Миладиновић, Иване Јоргаћијевић, Милоша Арсенијевића, Мирослава Жикића, Марка Миладиновића, Душана Савовића, Маје Стошић, Небојше Симовића, Милана Ристића, Борислава Миловановића, Невене Живковић, Хаџи Миодрага Миладиновића и Алексинчана који живе и раде у иностранству Данијеле Андерсен (Данска), Дејана Тасића (Швајцарска) и Горана Дојчиновића (Аустралија).

Дејан Тасић и Хаџи Миодраг Миладиновић

Тема изложбе била је слободна па су се аутори опредељивали за пејзаже, призоре урбане свакодневице, доживљаје са путовања, или су кроз објектив „ловили“ сцене са позоришних дасака, остављајући свој ауторски приступ и печат.

Иако доминирају колорне фотографије са или без дораде, неколико аутора одбранило је част добре старе црно -беле фотографије која је итекако захтевна, поготову ако фотограф, поред црног и белог, извуче и свих „50 нијанси сиве“.

Отварању изложбе присуствовали су и фотографи на привременом раду у иностранству, Данијела Андерсен (Митровић) и Дејан Тасић.

Данијела Андерсен и Хаџи Миодраг Миладиновић

-Игром случаја, мој долазак у Алексинац поклопио се са отварањем ове изложбе, тако да сам по први пут у могућности да присуствујем самом чину отварања и видим се са колегама из клуба. Одушевљена сам радовима, квалитетом и иновативношћу млађих аутора, а посебно ми је  драго да је у односу на претходне изложбе много више жена фотографа – каже Данијела Дени Андерсен, која живи у Копенхагену.

И Алексинчанин Дејан Тасић, који живи у Тићину, у Лугану, такође први пут присуствује отварању изложбе свог фото клуба и задовољан је квалитетом и избором фотографија.

-Крај у коме ја живим је веома живописан, има невероватну природу, предивне паркове и то су моји чести мотиви, мада фотографишем и пределе у Србији, али их још нисам објавио – рекао нам је Дејан Тасић.

Изложба фотографија ће бити отворена до 20. маја.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 17 =