Турска фабрика трикотаже у Алексинцу

На првој седници Општинског већа у овој години најпре је усвојен Предлог о покретању поступка за израду Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта, односно продаји општинског земљишта у индустријској зони „Кукиш” компанији „Угур Балкув” из Истанбула. Како је образложио заменик председника општине Чедомир Ракић, ова турска компанија планира изградњу фабрике трикотаже на површини од око 4.000 квадратних метара и захваљујући овој инвестицији запослиће се најмање 225 радника. Уредбом Владе Републике Србије прописано је да за пројекте локалног економског развоја, цена земљишта буде мања од тржишне. Почетак изградње фабрике у коју ће турски инвеститор уложити 4 милиона евра без икаквих потраживања од државе, планира се у року од шест месеци од закључења уговора.

Opštinsko veće
У наставку седнице, усвојене су измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и општинском Правобранилаштву као и Нацрт одлуке о припајању Завичајног музеја установи Центар за културу и уметност.

Чланови већа дали су сагласност за финансирање радника Центра за социјални рад, а реч је о ангажовању радника Уговором о делу и Уговором о привременим и повременим пословима.
Општинска влада је прихватила и Одлуку Надзорног одбора Предузећа за путеве. Ради се о ценовнику радова на редовном одржавању хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације на улицама Алексинца и општинским путевима и одржавању саобраћајница и јавних површина на територији алексиначке општине.

Како би се избегли додатни трошкови вођења судског поступка са грађанима које су ујели пси луталице и на данашњој седници дата је сагласност за вансудска поравнања. На име поравнања са двоје грађана, из општинског буџета биће издвојено 56 хиљада динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =