Turska fabrika trikotaže u Aleksincu

Na prvoj sednici Opštinskog veća u ovoj godini najpre je usvojen Predlog o pokretanju postupka za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta, odnosno prodaji opštinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Kukiš” kompaniji „Ugur Balkuv” iz Istanbula. Kako je obrazložio zamenik predsednika opštine Čedomir Rakić, ova turska kompanija planira izgradnju fabrike trikotaže na površini od oko 4.000 kvadratnih metara i zahvaljujući ovoj investiciji zaposliće se najmanje 225 radnika. Uredbom Vlade Republike Srbije propisano je da za projekte lokalnog ekonomskog razvoja, cena zemljišta bude manja od tržišne. Početak izgradnje fabrike u koju će turski investitor uložiti 4 miliona evra bez ikakvih potraživanja od države, planira se u roku od šest meseci od zaključenja ugovora.

Opštinsko veće
U nastavku sednice, usvojene su izmene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i opštinskom Pravobranilaštvu kao i Nacrt odluke o pripajanju Zavičajnog muzeja ustanovi Centar za kulturu i umetnost.

Članovi veća dali su saglasnost za finansiranje radnika Centra za socijalni rad, a reč je o angažovanju radnika Ugovorom o delu i Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima.
Opštinska vlada je prihvatila i Odluku Nadzornog odbora Preduzeća za puteve. Radi se o cenovniku radova na redovnom održavanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na ulicama Aleksinca i opštinskim putevima i održavanju saobraćajnica i javnih površina na teritoriji aleksinačke opštine.

Kako bi se izbegli dodatni troškovi vođenja sudskog postupka sa građanima koje su ujeli psi lutalice i na današnjoj sednici data je saglasnost za vansudska poravnanja. Na ime poravnanja sa dvoje građana, iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 56 hiljada dinara.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + nine =