Ljupče Nikolić ekipa

Троструки тријумф „Љупчетових” екипа

У кошарци и баскету 3X3, јуче су се у овдашњој Хали спортова, осим средњошколаца, опробали и ученици основних школа.

У кошарци, у конкуренцији дечака, тријумфовала је екипа алексиначке осмолетке „Љупче Николић”, испред тима школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца на другом, и представника школе „Свети Сава” из Суботинца који су освојили треће место. И у конкуренцији девојчица „Љупче Николић” је најбољи, друга је школа „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, а трећа, као и у конкуренцији дечака, екипа суботиначке школе „Свети Сава”.

Vožd Karađorđe ekipa

Када је реч о баскету 3X3, у конкуренцији дечака, опет су победили представници школе „Љупче Николић”, друга је екипа „Вожда Карађорђа”, док су се на трећу позицију пласирали малишани из житковачке школе „Вук Караџић”. У конкуренцији девојчица пак, најбоља је екипа школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, друго место освојио је тим школе „Вожд Карађорђе”, док је трећа позиција припала екипи школе „Свети Сава” из Суботинца.

За најбоље актере турнира проглашени су Дуња Стошић из школе „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника и Петар Благојевић из школе „Љупче Николић”.

По речима Марка Терзића, генералног секретара Савеза за школски спорт Алексинца, победници у кошарци и баскету 3X3 учествоваће на регионалном такмичењу, а што се надметања на нивоу општине тиче, Савез ће ускоро организовати турнир у малом фудбалу, такмичења у скоку у даљ и скоку у вис и, за основце од првог до четвртог разреда, Мале олимпијске игре.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =