Trio Noar

Три мајстора барока за две флауте и клавир

Концертна сезона у Центру за културу и уметност наставља се вечерас концертом камерне музике на коме ће наступити Трио Ноар. Поред пијанисткиње Аните Здравковић, чланице трија су и две флаутисткиње Јелена Јаковљевић и Ангелина Николић.

Професор доктор Јелена Јаковљевић је дипломирала и специјализирала флауту на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Љубише Јовановића. Две концертне сезоне радила је на месту солисте – прве флауте у нишком Симфонијском оркестру. Учествовала је на бројним реномираним музичким фестивалима и добитница је више значајних награда и признања. Доцент је на Факултету уметности у Нишу.

Друга флаутисткиња у овом трију Ангелина Николић, основне и мастер академске студије завршава управо у класи Јелене Јаковљевић са највишом оценом из главног предмета. Током досадашњег школовања, Ангелина је остварила запажене резултате на међународним такмичењима. Активно се бави соло, камерним и оркестарским извођењем. Као члан квартета флаута снимала је за потребе Факултета уметности у Нишу.

Пијанисткиња Анита Здравковић је студије клавира завршила на Факултету уметности у Нишу у класи професора Александра Сердара, а специјалистичке студије на Факултету уметности у Београду, на одсеку за камерну музику. Као солиста и камерни музичар наступала је широм Србије и у иностранству (Шпанија, Италија, САД). Добитник је значајних признања и награда од којих се издваја прва награда у Италији. Запослена је као професор клавира и корепетитор у ОМШ „Предраг Милошевић” у Књажевцу.

Занимљиво је да ће Трио Ноар изводити дела тројице великих композитора из eпохе барока, Јохана Себастијана Баха, Георга Фридриха Хендла и Георга Филипа Телемана. Иако су Бах и Хендл рођени у истој, 1685-ој години, никада се нису срели, док су Телеман, рођен четири године раније и Хендл били добри пријатељи.

Концерт ће бити одржан у Галерији 2 са почетком у 19 сати. Улаз је слободан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + ten =