Vespa

Тренинг безбедне вожње двоточкаша

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Асоцијацијом за безбедност мотоциклиста и локалним Саветима за безбедност саобраћаја покренула је пројекат под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте”, са циљем повећања безбедности ове групе учесника у саобраћају.

Стручна, теоријска и практична едукација и обука у области безбедности саобраћаја, требало би да допринесе значајном смањењу страдања у саобраћајним незгодама са учешћем возача мотоцикла и мопедиста. Активан тренинг безбедне вожње мопеда одржаће се и у нашем граду, у четвртак, 26. јула.

‒ Циљна група су они који полажу за мопеде, али су добро дошли и други мотоциклисти који свакодневно користе двоточкаше како бисмо и код њих развили свест о понашању у саобраћају, поготову што последњих година имамо велики број незгода на нашим путевима. Циљ активног тренинга безбедне вожње мопеда је подизање нивоа спретности управљања мопедом, а тиме и смањење могућности учешћа у саобраћајној незгоди због непознавања начина безбедног управљања мопедом и прецењивања својих могућности – каже члан Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, Никола Стевановић.

Теоријски део одржаће се у скупштинској сали од 9 сати, а практични део ће се реализовати на полигону Ауто школе „Зебра” од 12 до 17 сати.

Фото са насловне: Кристијан Ђорђевић

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − two =