Vespa

Trening bezbedne vožnje dvotočkaša

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista i lokalnim Savetima za bezbednost saobraćaja pokrenula je projekat pod nazivom „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste”, sa ciljem povećanja bezbednosti ove grupe učesnika u saobraćaju.

Stručna, teorijska i praktična edukacija i obuka u oblasti bezbednosti saobraćaja, trebalo bi da doprinese značajnom smanjenju stradanja u saobraćajnim nezgodama sa učešćem vozača motocikla i mopedista. Aktivan trening bezbedne vožnje mopeda održaće se i u našem gradu, u četvrtak, 26. jula.

‒ Ciljna grupa su oni koji polažu za mopede, ali su dobro došli i drugi motociklisti koji svakodnevno koriste dvotočkaše kako bismo i kod njih razvili svest o ponašanju u saobraćaju, pogotovu što poslednjih godina imamo veliki broj nezgoda na našim putevima. Cilj aktivnog treninga bezbedne vožnje mopeda je podizanje nivoa spretnosti upravljanja mopedom, a time i smanjenje mogućnosti učešća u saobraćajnoj nezgodi zbog nepoznavanja načina bezbednog upravljanja mopedom i precenjivanja svojih mogućnosti – kaže član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, Nikola Stevanović.

Teorijski deo održaće se u skupštinskoj sali od 9 sati, a praktični deo će se realizovati na poligonu Auto škole „Zebra” od 12 do 17 sati.

Foto sa naslovne: Kristijan Đorđević

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 1 =