Tigrovi

„Tigrovi” osvojili turnir

Mali fudbal je sve popularniji, a turniri koji se održavaju tokom leta su negde i jedini vid zabave. I na području aleksinačke opštine održava se veliki broj turnira u organizaciji mesnih zajednica ili fudbalskih klubova. Nadmetanja traju danima i sve podseća na pravo prvenstvo. Od prve do finalne utakmice prisutan je veliki broj gledalaca, a ako još učestvuje i lokalna ekipa, ni južnoamerička atmosfera ne izostaje.

Turnir koji je održan u subotu u dvorištu buduće Poljoprivredne škole „Šumatovac” u ulici Maksima Gorkog, bio je nešto drugačiji. Pokrenuli su ga dečaci iz tog dela Aleksinca, trajao je samo jedno popodne, a lepota fudbalske igre i neizbežna takmičaraska draž bili su u prvom planu. Nosilac organizacije bio je Nikola Mitić, učenik osmog razreda koji je uspeo da okupi šest ekipa sa futsalerima uzrasta do 15 godina.

Prvo mesto osvojili su „Tigrovi”, drugo mesto pripalo je ekipi „MKT”, a treće je zauzeo tim „Galaksi”. Za najboljeg igrača proglašen je Nikola Stojanović, a najefikasniji strelac turnira bio je Stefan Radičević. Turnir su pomogli OTIS i Centar za kulturu i umetnost a medijski podržao Radio Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × five =