Tehnička i „Vožd” bez premca

Opštinsko prvenstvo učenika srednjih škola u malom fudbalu, koje je održano juče u Hali sportova, proteklo je u znaku apsolutnog trijumfa ekipa Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”.

Na putu do pobedničkog trona „tehničarke” su najpre sa 2:0 savladale odgovarajuću selekciju Poljoprivredne škole „Šumatovac”, koja je zatim sa 2:1 pobedila tim Aleksinačke gimnazije. Na kraju „tehničarke” su deklasirale tim Gimnazije, pobedivši čak sa 9:1. Titulu najbolje igračice ponela je Emilija Dimitrijević iz Tehničke škole, dok je za najboljeg golmana proglašena Iva Milošević, učenica Aleksinačke gimnazije.

Do prvog mesta dečaci iz Tehničke škole stigli su zahvaljujući pobedi od 6:1 protiv gimnazijalaca koji su istim rezultatom pobedili tim Poljoprivredne škole „Šumatovac”. U finišu, „tehničari” su do samog vrha napunili mrežu ekipe „Šumatovca” (13:3)! Obojica najboljih aktera ovog dela turnira su iz Tehničke škole – Amir Zeka je proglašen za najboljeg igrača, a Bogdan Čudić za najboljeg golmana.

tehničari

Najboljim akterima turnira i ekipama koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto dipome, pehare i medalje uručila je Ivana Maksimović Anđušić, državna reprezentativka u streljaštvu koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju.

U popodnevnim časovima nadmetale su se devojčice iz šest osnovnih škola („Vožd Karađorđe” Aleksinac, „Jovan Jovanović Zmaj” Aleksinački Rudnik, „Vuk Karadžić” Žitkovac, „Stojan Živković Stole” Trnjane, „Sveti Sava” Subotinac i „Desanka Maksimović” Katun). Sa 1:0 devojčice iz Trnjana pobedile su svoje vršnjakinje sa Aleksinačkog Rudnika. U drugom meču Subotinčanke su izgubile od ekipe iz Katuna (1:2), a zatim je „Vožd” bio bolji od tima iz Žitkovca (2:0). U polufinalu „Vožd” je sa 4:0 pobedio ekipu škole iz Katuna. U finalu „Voždove” fudbalerke su sa 3:0 savladale svoje vršnjakinja iz Trnjana, pa su, sasvim zasluženo, osvojile prvo mesto i pobednički pehar.

voždovke

Za najbolju igračicu proglašena je Ema Mitić, a za najboljeg golmana Tea Milanović, obe iz pobedničke ekipe.

Takmičenje u malom fudbalu, koje organizuje Savez za školski sport opštine Aleksinac, nastavlja se sutra takmičenjem osnovaca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × one =