Техничка и „Вожд” без премца

Општинско првенство ученика средњих школа у малом фудбалу, које је одржано јуче у Хали спортова, протекло је у знаку апсолутног тријумфа екипа Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

На путу до победничког трона „техничарке” су најпре са 2:0 савладале одговарајућу селекцију Пољопривредне школе „Шуматовац”, која је затим са 2:1 победила тим Алексиначке гимназије. На крају „техничарке” су декласирале тим Гимназије, победивши чак са 9:1. Титулу најбоље играчице понела је Емилија Димитријевић из Техничке школе, док је за најбољег голмана проглашена Ива Милошевић, ученица Алексиначке гимназије.

До првог места дечаци из Техничке школе стигли су захваљујући победи од 6:1 против гимназијалаца који су истим резултатом победили тим Пољопривредне школе „Шуматовац”. У финишу, „техничари” су до самог врха напунили мрежу екипе „Шуматовца” (13:3)! Обојица најбољих актера овог дела турнира су из Техничке школе – Амир Зека је проглашен за најбољег играча, а Богдан Чудић за најбољег голмана.

tehničari

Најбољим актерима турнира и екипама које су освојиле прво, друго и треће место дипоме, пехаре и медаље уручила је Ивана Максимовић Анђушић, државна репрезентативка у стрељаштву која је на Олимпијским играма у Лондону освојила сребрну медаљу.

У поподневним часовима надметале су се девојчице из шест основних школа („Вожд Карађорђе” Алексинац, „Јован Јовановић Змај” Алексиначки Рудник, „Вук Караџић” Житковац, „Стојан Живковић Столе” Трњане, „Свети Сава” Суботинац и „Десанка Максимовић” Катун). Са 1:0 девојчице из Трњана победиле су своје вршњакиње са Алексиначког Рудника. У другом мечу Суботинчанке су изгубиле од екипе из Катуна (1:2), а затим је „Вожд” био бољи од тима из Житковца (2:0). У полуфиналу „Вожд” је са 4:0 победио екипу школе из Катуна. У финалу „Вождове” фудбалерке су са 3:0 савладале своје вршњакиња из Трњана, па су, сасвим заслужено, освојиле прво место и победнички пехар.

voždovke

За најбољу играчицу проглашена је Ема Митић, а за најбољег голмана Теа Милановић, обе из победничке екипе.

Такмичење у малом фудбалу, које организује Савез за школски спорт општине Алексинац, наставља се сутра такмичењем основаца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 4 =