Sportsko leto

Sutra počinje „Sportsko leto Aleksinac 2018”

U organizaciji Sportskog saveza opštine Aleksinac, OTIS-a i Saveza za rekreativni sport Srbije, sutra počinje „Sportsko leto Aleksinac 2018”. Do subote, 28. jula, održaće se takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu, šahu, pikadu, odbojci na pesku, atletici i borilačkim sportovima.

Manifestaciju će sutra na gradskom stadionu otvoriti kvalifikacione utakmice u malom fudbalu za mlađe kategorije. Igraće dečaci do 12 godina iz fudbalskih klubova „Napredak 1929”, „Velibor Vasović Vaske”, „Rudar” i „Morava”.

Turističko informativni centar OTIS-a će od 25. do 27. jula ugostiti šahiste, a organizator turnira je Šahovski klub „Lav”. Stonoteniseri će svoje dvodnevno takmičenje započeti sutra u 18 sati na platou Doma kulture, dok će se 26. na istom mestu održati nadmetanje u pikadu i demonstracija borilačkih veština članova Džudo kluba „Aleksinac”, Karate kluba „Aleksinac” i Džiu džicu kluba „NiF”.

Gradski stadion će u petak, 27. jula biti rezervisan za finalni meč mlađih kategorija u malom fudbalu, za revijalnu utakmicu ženskog fudbala i takmičenja u atletici.

Poslednja dva dana „Sportskog leta”, petak, 27. i subotu, 28. jul obeležiće turnir u odbojci na pesku koji će se u organizaciji OK „Pin” održati na terenu Jaz u Paliluli.

Sportsko leto
Jovan Živić i Dragan Trajković, foto arhiva

‒ Iako je deo sportskog leta trebalo da budu i takmičenja u basketu 3 na 3 i izvođenju slobodnih bacanja, odlučili smo da ih zbog Memorijalnog turnira ‘Mića Projović’ pomerimo za avgust – kaže sekretar Opštinskog saveza za sport Jovan Živić i dodaje, da će se u slučaju lošeg vremena i drugi sportovi, sem borilačkih, odložiti za avgust.

Za pobednike su obezbeđeni pehari, medalje, diplome i nagrade u sportskoj opremi.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 4 =