vašar

Sutra poslednji vašar u godini, istovremeno i poslednji na storoj lokaciji

Sutra se u Aleksincu održava Petkovdanski vašar, poslednji u ovoj godini.
Tokom održavanja vašara, ulica Vojske Jugoslavije (deonica od takozvane Kožare do raskrsnice sa Ustaničkom) biće zatvorena za saobraćaj, a doći će i do izmene režima saobraćaja u delu ulice Vuka Karadžića, i to od raskrsnice sa ulicom Majora Tepića do raskrsnice sa ulicom Dušana Trivunca.

Tokom održavanja vašara, ovaj deo ulice biće jednosmeran u pravcu prema ulici Dušana Trivunca, kao što je to bio slučaj ranijih godine. Izmena saobraćaja i zatvaranje ulica na području gde se održava vašar stupa na snagu danas nakon 16 sati i trajaće do sutra u 21 sat.

Za razliku od ranijih vašara, nakon uređenja ivičnjaka u ulici Vojske Jugoslavije, tezge će ovog puta biti postavljene samo duž jedne strane ove ulice. Kako smo saznali od nadležnih u Opštinskoj upravi, od 200 u Vojske Jugoslavije i osamdesetak u Majora Tepića, ostalo je slobodno još samo dvadesetak mesta. Ovo ukazuje da će ponuda na sutrašnjem vašaru biti bogata, a i opštinski budžet puniji.

Cena iznajmljivanja jednog mesta u dužini od dva metra iznosi 1920 dinara, odnosno 1500 opštinska i 420 dinara republička taksa, pa se očekuje da se nakon Petkovdanskog vašara u budžet slije nešto više od 400 hiljada dinara.

Inače, ovo će po svoj prilici biti poslednji vašar koji se održava u ulici Vojske Jugoslavije i ovom delu grada, pošto je na sednici lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja najavljeno da će se od sledeće godine vašari održavati u novoj ulici iza Gradskog stadiona.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − ten =