vašar

Сутра последњи вашар у години, истовремено и последњи на сторој локацији

Сутра се у Алексинцу одржава Петковдански вашар, последњи у овој години.
Током одржавања вашара, улица Војске Југославије (деоница од такозване Кожаре до раскрснице са Устаничком) биће затворена за саобраћај, а доћи ће и до измене режима саобраћаја у делу улице Вука Караџића, и то од раскрснице са улицом Мајора Тепића до раскрснице са улицом Душана Тривунца.

Током одржавања вашара, овај део улице биће једносмеран у правцу према улици Душана Тривунца, као што је то био случај ранијих године. Измена саобраћаја и затварање улица на подручју где се одржава вашар ступа на снагу данас након 16 сати и трајаће до сутра у 21 сат.

За разлику од ранијих вашара, након уређења ивичњака у улици Војске Југославије, тезге ће овог пута бити постављене само дуж једне стране ове улице. Како смо сазнали од надлежних у Општинској управи, од 200 у Војске Југославије и осамдесетак у Мајора Тепића, остало је слободно још само двадесетак места. Ово указује да ће понуда на сутрашњем вашару бити богата, а и општински буџет пунији.

Цена изнајмљивања једног места у дужини од два метра износи 1920 динара, односно 1500 општинска и 420 динара републичка такса, па се очекује да се након Петковданског вашара у буџет слије нешто више од 400 хиљада динара.

Иначе, ово ће по свој прилици бити последњи вашар који се одржава у улици Војске Југославије и овом делу града, пошто је на седници локалног Савета за безбедност саобраћаја најављено да ће се од следеће године вашари одржавати у новој улици иза Градског стадиона.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =