Sutra akcija suzbijanja krpelja

Akcija suzbijanja krpelja na zelenim površinama na teritoriji opštine Aleksinac biće sprovedena sutra (sreda, 30. maj), saopšteno je iz Opštinske uprave. Lokacije predviđene za tretman u Aleksincu su Park Brđanka, zelene površine u ulici Šumatovačkoj, Maksima Gorkog (kod borova na Vojničkom putu), Stevana Sinđelića (Potkovica), Nikole Tesle i Milentija Popovića (Palilula).     

Tretmanom će biti obuhvaćeno Staro i Novo groblje, neformalna izletišta na Fazaneriji i kod crkve Svete Trojice, deo memorijalnog kompleksa Šumatovac, deo poteza Jaz, zelene površine oko sportske hale, zelene površine, dvorišta i travnate površine oko pič terena  u ulici Vojske Jugoslavije, uređeni deo obale Moravice u Aleksincu, od mosta u Ustaničkoj ulici do pivare, dvorišta blokova stambenih zgrada između ulica 7. juli i Dušana Trivunca, manje zelene površine oko pijace, kod zgrade Spomen i nada, SDK, Doma Vojske, Doma kulture, Suda i Crkve Svetog Nikole.

Akcijom su obuhvaćeni i uređeni deo obale Bovanskog jezera, parkovi u Žitkovcu i na Aleksinačkom Rudniku, školsko dvorište u Prćilovici, uređeni deo kompleksa u Gornjem Adrovcu i memorijalni kompleks u Deligradu.

Tretman protiv krpelja vršiće se uređajima sa zemlje, a akciju sprovode ekipe  DE MUS-a iz Beograda i SINITRA DDD iz Valjeva.

Rukovodilac akcije ispred Opštinske uprave Aleksinac Vladimir Nikodijević upozorava građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama i da ne izvode kućne ljubimce, a pčelare da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

U slučaju nepovoljnih  vremenskih prilika, akcija se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju sprovođenju tretmana.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × four =